‘Oudere ICT’ers in de WW ondanks tekort aan specialisten’

Er zitten onnodig veel oudere ICT’ers in de WW, omdat het tekort aan ICT-specialisten zeer groot is, meldt de onafhankelijke beroepsvereniging voor ICT’ers Ngi-NGN maandag.

Volgens de meest recente Marktmonitor ICT van de beroepsorganisatie komt het tekort aan ICT’ers dit jaar uit op vijfduizend tot zevenduizend. Er worden met name veel systeemontwikkelaars gezocht. Tegelijkertijd worden volgens cijfers van uitkeringsinstantie UWV circa 6.700 werkloosheidsuitkeringen uitgekeerd aan middelbaar en hoger opgeleide ICT’ers.

Ngi-NGN stelt dat 58 procent van de ICT’ers in de WW 45 jaar of ouder is. Zij komen volgens de vereniging niet aan de bak, omdat werkgevers ze te oud vinden.

Mismatch
“Nergens lijkt de mismatch tussen vacatures en kandidaten zo groot als in de ICT”, stelt de vereniging. Ngi-NGN roept werkgevers op om te investeren in omscholing van ICT’ers. ”Het wordt tijd dat ze hun verantwoordelijkheid nemen, voor ervaring durven te kiezen en deze mismatch oplossen”, aldus Maarten Emons van Ngi-NGN. Hij benadrukt dat 45-plussers juist loyalere werknemers zijn. “Het klopt dat de ontwikkelingen in de sector heel hard gaan, dat ontken ik niet”, zegt Emons. Maar hij begrijpt niet waarom ICT’ers geen bijscholing krijgen om ergens te komen werken, maar wel bijgeschoold worden als ze al bij een bedrijf werken.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief