Ouderen vinden moeilijk een baan

Ouderen houden een moeilijke positie op de arbeidsmarkt, blijkt uit de jaarlijkse rapportage van het UWV. Het aantal 55-plussers dat vorig jaar werd aangenomen daalde met 5 procent en slechts 2 procent van de vacatures werd toen ingevuld door een 55-plusser.

Het UWV maakt daarom ruim 150 extra werkcoaches vrij voor de begeleiding van werkzoekenden van 55 jaar en ouder. Het aantal vacatures nam af, en bij een ruime arbeidsmarkt zijn werkgevers minder geneigd mensen aan te nemen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, zoals werklozen, ouderen, ongeschoolden en gehandicapten, aldus het rapport.
Jongeren

Jongeren werden vorig jaar veel vaker aangenomen dan ouderen. Van de ongeveer 650.000 vacatures werd 37 procent vervuld door jongeren tot 25 jaar. Bedrijven die moeite hadden om personeel te vinden, namen wel vaker ouderen aan en dat gebeurde vooral bij de overheid en de zorg. Slechts 13 procent van de bedrijven heeft een of meer arbeidsgehandicapten in dienst. Van de bedrijven die er geen in dienst hadden, heeft 71 procent dat ook niet overwogen. Bedrijven zijn wel bekend met subsidies om mensen met een handicap aan het werk te helpen, maar dit leidt niet tot een grote bereidheid om hen aan te nemen.

Bron: De Telegraaf

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief