Overleg over export uitkeringen naar Marokko

De Nederlandse ambassadeur in Marokko, Ron Strikker, overlegt woensdag met vertegenwoordigers van de Marokkaanse regering over de wens van het Nederlandse kabinet om de export van uitkeringen naar Marokko stop te zetten. Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) heeft eerder gezegd dat Nederland het wederzijdse verdrag over sociale zekerheid opzegt, als Marokko niet meewerkt aan een aanpassing van het verdrag.

Een woordvoerder van Asscher bevestigde het gesprek woensdag, maar ontkende dat de ambassadeur is ‘ontboden’ door de Marokkaanse autoriteiten. „Wij hebben al meerdere keren om dit gesprek gevraagd en het gebeurt nu op ons initiatief.” Marokko weigert al langer mee te werken aan Nederlandse pogingen om het meenemen van Nederlandse uitkeringen als de kinderbijslag of het kindgebonden budget te stoppen. Het gaat om enkele miljoenen euro’s.

De PVV heeft inmiddels Kamervragen gesteld over de kwestie. De partij van Geert Wilders noemt het een gotspe dat Marokko protesteert tegen de Nederlandse plannen. Het kabinet moet die „brutaliteit van Marokko niet pikken”, aldus de PVV.

Bron: De Telegraaf

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief