PostNL biedt 1700 arbeidsplaatsen voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

PostNL helpt ongeveer 500 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag in de (brief)postbezorging. Daarvoor werkt PostNL nauw samen met de netwerkorganisatie Locus en brancheorganisatie Cedris. Het gaat om medewerkers die vanuit een sw-bedrijf of vanuit de bijstand gaan werken als parttime postbezorger. Een eerdere afspraak met Locus biedt eveneens werk aan ruim 1200 van deze medewerkers in nieuwe pakketsorteer- en distributiecentra.

Staatsecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft samen met Herna Verhagen, CEO van PostNL, in Waddinxveen kennis gemaakt met een aantal enthousiaste medewerkers van het bedrijf Promen uit Gouda en de Haeghe Groep uit Den Haag. Hun medewerkers zijn inmiddels al ruim een jaar aan de slag bij het pakketdepot en als postbezorger in hun wijk in Den Haag. Medewerkers van sw-bedrijven worden duurzaam gedetacheerd bij PostNL. Het sw-bedrijf is verantwoordelijk voor de werving, de opleiding en de dagelijkse inzet en begeleiding op de werkvloer.

Herna Verhagen, CEO van PostNL: “Een onderdeel van het sociaal beleid van PostNL is het creëren van arbeidsplaatsen voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze werkprocessen bij post en pakketten zijn hiervoor uitermate geschikt. Onze ervaring is dat deze gemotiveerde medewerkers heel goed functioneren als bijvoorbeeld postbezorger. Voor een succesvolle inzet van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt is de begeleiding van sw-bedrijf echter van cruciaal belang.”

Samenwerking PostNL, Locus en Cedris

PostNL, Locus en Cedris hebben afspraken gemaakt voor een duurzame samenwerking voor heel Nederland. Locus en Cedris verbinden PostNL met specifieke gemeenten en hun sociale diensten en sw-bedrijven in de regio. Binnen het Locus-netwerk delen sw-bedrijven en gemeenten kennis en werken intensief samen. Met de specifieke kennis en kunde die beschikbaar is in het Locus-netwerk kunnen alle partijen op een goede wijze ook in andere regio’s aan de slag.

Hanne Overbeek, directeur van Locus: “Werken als postbezorger is zinvol, zelfstandig en gezond werk. De ervaring leert dat ook mensen met een arbeidsbeperking, die werken bij het sw-bedrijf, zich kunnen ontwikkelen tot postbezorger. Voor mensen in de bijstand is werken als parttime postbezorger vaak een hele goede eerste stap op de arbeidsmarkt. Vanuit werk is het gemakkelijker solliciteren dan vanuit de bijstand.”

Medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt

Het gaat om medewerkers van sw-bedrijven die een arbeidsbeperking hebben en onder de WSW vallen en om mensen uit de bijstand (WWB). Deze mensen worden alleen ingezet als er lokaal vacatures zijn bij PostNL. Daarnaast moet het lokale sw-bedrijf medewerkers beschikbaar hebben die geschikt zijn voor dit werk. PostNL blijft hiernaast overigens op gewone wijze parttime postbezorgers werven.

In Eindhoven, Ede, Alkmaar en Groningen is PostNL ook al begonnen met de inzet van medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt als postbezorgers.

Bron: Persbericht PostNL

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief