Project tegen fraude in Tiel levert 225.000 euro op

Een nieuwe manier om met name uitkeringsfraude en bijkomend negatief en verstorend maatschappelijk gedrag te bestrijden, legt Tiel geen windeieren. Dat meldt De Gelderlander vandaag.

De werkwijze betaalt zichzelf ruimschoots terug. Burgemeester en wethouders hebben daarom besloten het Integraal Gemeentelijk Project (IGP) structureel voort te zetten.

Het project begon in februari. Tot en met september is er al zo’n 125.000 euro aan onterecht ontvangen uitkeringen teruggeëist en is er een besparing van ruim een ton behaald met het stopzetten van uitkeringen. Daarbij zijn drie hennepplantages opgedoekt, is een malafide koeriersbedrijf aangepakt waar drie auto’s in beslag zijn genomen en is een illegaal café gesloten.

Criminaliteit
In het IGP werken het expertisecentrum georganiseerde criminaliteit RIEC-Oost Nederland, de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Sociale Recherche, Werkzaak Rivierenland en de belastingdienst samen. De projectleider doet dit voor vijf gemeenten in deze regio. Dat blijkt effectief, omdat deze criminaliteit vaak ook de gemeentegrenzen overschrijdt.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief