Reaal stapt uit markt collectieve inkomensverzekeringen

Reaal gaat vanaf 1 januari 2014 geen collectieve inkomensverzekeringen meer sluiten. De maatschappij stopt met verzuim-, WIA- en WGA-eigenrisicoverzekeringen en richt zich met ingang van volgend jaar op individuele inkomensverzekeringen.

Het risico voor de collectieve inkomensverzekeringen werd mede gedragen door De Goudse. Die samenwerking wordt stopgezet. Bovendien worden per direct geen offertes meer uitgebracht. “Reeds uitgebrachte offertes neemt Reaal uiteraard binnen de geldigheidsduur op normale wijze in behandeling. Voor bestaande polishouders blijft alles gelijk, zoals de verzekeringsdekking, administratieve afhandeling en ondersteuning. Ook blijft de Verzuimdesk na 1 januari 2014 het aanspreekpunt voor klanten”, zo laat het bedrijf weten.

Directeur Marketing en Distributie Bart Janknegt: “Reaal kiest ervoor om zich op een kleiner productaanbod binnen de inkomensverzekeringen te concentreren. Daarom zetten wij kennis en capaciteit gericht in op de verdere groei van de individuele inkomensverzekeringen, dat geeft ons de ruimte om in dit verzekeringsaanbod uit te blinken.”

Vorig jaar boekten veel verzekeraars slechte resultaten op hun WGA-portefeuille doordat de schade-instroom veel hoger was dan voorzien. Zo moest Reaal-partner De Goudse een extra voorziening van € 68,3 mln treffen in verband met de verwachte toekomstige lasten op de WGA-portefeuille.

Bron: AMweb.nl

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief