Rotterdamse werklozen kunnen aan de slag bij project Sea Ranger Service

Rotterdamse werklozen gaan beschermde zeegebieden over de hele wereld beheren. Oud-marinepersoneel gaat in zeven weken tijd jongeren tussen de 18 en 26 jaar die al meer dan een jaar werkloos zijn opleiden tot een soort boswachter op zee. Dat meldt De Telegraaf vandaag.

Voor het unieke project, Sea Ranger Service wordt morgen het startschot gegeven door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb en Allard Castelein, president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam. Momenteel wordt in de Merwe-Vierhavens voor de onderneming scheepswerf Dry Dock uit de grond gestampt en wordt er gebouwd aan het eerste expeditieschip waarop de jongeren worden uitgezonden om voor overheden beschermde zeegebieden te beheren.

,,De komende maanden gaan wij 120 jongeren selecteren die volgend jaar vanaf mei naar een zeven weken durende bootcamp naar het noorden van Noorwegen, het zuiden van Tunesië en naar Engeland, waarbij ook over de Noordzee wordt gevaren, gaan. Deze jongeren zitten in re-integratie traject en we proberen ze uit een negatieve spiraal te halen. In vijf weken tijd kunnen zij allerlei certificaten halen die nodig zijn om sea ranger te worden. Ze halen tenminste acht certificaten, zoals onder meer ehbo, een duikbrevet en brandveiligheid”, vertelt Van der Werf.

Overigens zullen niet alle jongeren in september volgend jaar als zeebeschermer aan de slag gaan. ,,Na vijf weken zal er een afvalrace zijn. Negen van de tien jongeren zullen dan horen dat ze geen sea ranger worden. Maar ze gaan wel terug met certificaten op zak en kunnen daarmee hopelijk een baan vinden.”

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief