Ruim helft bijstandscliënten Amsterdam heeft participatiemogelijkheden

Van de 2500 bijstandscliënten die in 2011 bij UWV kwamen voor een sociaal-medische beoordeling, vond UWV dat meer dan de helft participatiemogelijkheden had. Ruim 1100 cliënten zouden geschikt zijn voor regulier werk, bijna 500 zouden sociaal geactiveerd kunnen worden. Over de overige cliënten oordeelde UWV dat hij/zij geen arbeidsvermogen meer had.

Sinds april 2008 vraagt de Dienst Werk en Inkomen van Amsterdam aan UWV om een aantal van hun cliënten sociaal-medisch te beoordelen. Als een cliënt van DWI aangeeft niet te kunnen werken door medische beperkingen, kan de klantmanager van DWI een verzekeringsarts en arbeidsdeskundige van UWV vragen om een participatieadvies op te stellen. Aan de hand van dit advies kan de klantmanager een besluit nemen over de inzet van interventies die de cliënt naar de arbeidsmarkt moeten leiden.

UWV verzorgt in steeds meer gemeenten de sociaal-medische beoordeling van cliënten van de sociale dienst. In 2011 leverde UWV 2500 participatieadviezen aan de gemeente Amsterdam. Naast de gemeente Amsterdam stellen de verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen van UWV ook participatieadviezen op voor de gemeente Almelo, Breda, Buren, Emmen, Groningen, Enschede, Terneuzen, Zoetermeer en Midden-Drenthe. In totaal gaat het hier om circa 4.500 adviezen per jaar.

Bron: Persbericht UWV

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief