Samenwerking arbodiensten en SV Pay loont

Logo SV PayAls u eigenrisicodrager (ERD) bent geworden voor de Ziektewet (ZW) voor de flexkrachten die ziek uit dienst gaan, dan bent u verplicht om als organisatie de ZW uit te voeren. Dat betekent het uitvoeren van de ZW arborol en het voeren van de uitkeringsadministratie.

Het voeren van de uitkeringsadministratie is gebonden aan complexe wet- en regelgeving. Dat houdt niet alleen in dat er een uitkeringsstrook “gedraaid” moet worden, maar het begint al bij het beoordelen van de claim: heeft iemand recht op een ZW uitkering? Daarna zal er een dagloon berekend moeten worden en dient er een ziekmelding bij UWV te worden gedaan.

In de praktijk komt het regelmatig voor dat de ZW arborol, wordt uitgevoerd door de arbodienst waarmee al wordt samengewerkt. In veel gevallen is dat ook raadzaam, zeker als dat goed loopt. En, nog veel belangrijker, dan kan worden voorkomen dat er flexkrachten ziek uit dienst gaan. Dat levert u het meeste op, u betaalt dan geen ZW uitkering. Laat u wel de flexkracht ziek uit dienst gaan dan moet de werkgever daar flink voor betalen

SV Pay werkt nauw samen met arbodiensten, waarbij er een optimale afstemming plaatsvindt van de dienstverlening. Hiermee heeft u de volledige uitvoering van de ZW geregeld. Want als er dan toch onverhoopt een flexkracht ziek ut dienst gaat, dan is de administratie ook goed geregeld.

Samenwerking met de bestaande arbodienst werkt vaak veel beter dan dat u de volledige uitvoering van de ZW uitbesteedt (ZW arborol en ZW uitkeringsadministratie). De overdracht is vaak complex, u bent zelf de grip kwijt én er wordt niet voor gezorgd dat er geen flexkracht meer ziek uit dienst gaat. U draagt het werk namelijk pas over op het moment dat de flexkracht  ziek uit dienst gaat.

Kortom, een partnership tussen u, uw arbodienst en SV Pay kan veel geld besparen!

www.svpay.nl

SV Pay is een dochteronderneming van SV Land en Torstai en voert voor organisaties de ZW administratie uit. Hiermee combineren zij twee specialismen, namelijk het specialisme sociale zekerheid van SV Land en het uitvoeren van administratieve processen van Torstai.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief