Storing websites UWV door ’te snelle servers’

Minister Asscher heeft de antwoorden op de Kamervragen van de leden Ulenbelt (SP), Schut-Welkzijn en Potters (VVD) over de storing op de website van het UWV in januari 2013 beantwoord.

Op de vraag hoe de storing kon ontstaan meldt de minister dat nieuwe servers te snel waren voor de bestaande software. De nieuwe servers waren aangeschaft om eerdere capaciteitsproblemen op te lossen.

Tijdens de downtime heeft het UWV het callcenter uitgebreid om telefonisch wijzigingen te kunnen ontvangen. Gedurende de problemen is het callcenter ongeveer 43.000 keer gebeld, waar dit normaal circa 1000 telefoongesprekken zijn. Tevens heeft de Minister uitspraken gedaan over hoe storingen in de toekomst sneller verholpen kunnen worden.

Lees alle antwoorden in de brief van de Minister