SV Land op Divosa Voorjaarscongres 2015

Op 21 en 22 mei is SV Land aanwezig op het Divosa Voorjaarscongres in Groningen. Divosa is de Nederlandse vereniging van gemeentelijke managers op het terrein van participatie, werk en inkomen en organiseert tweemaal per jaar een landelijk congres.

Ook geven we hier samen met de ISD Brabantse Wal een workshop: Klant in beeld: de FIP-methode in de praktijk. Bent u er ook? Schrijf u dan in voor onze workshop op de website van Divosa.

Over onze workshop
Klant in beeld: de FIP-methode in de praktijk
“Als je een klant uit beeld verliest, komt hij nooit meer aan de bak”. FIP, Frequent en Intensief Persoonlijk contact, zorgt voor betere begeleiding, versnelt uitstroom en vermindert fraude bij sociale diensten. Hoofddocent Menno Fenger, verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, onderzoekt deze stelling samen met SV Land met de ISD Brabantse Wal (Woensdrecht, Bergen op Zoom en Steenbergen).

De ISD werkt sinds kort volgens de FIP-methode van Fenger. De eerste resultaten zijn positief: er wordt een minder groot beroep gedaan op de bijstand. In deze workshop vertellen we u over de werkwijze en de ervaringen tot nu toe.

De workshop wordt gegeven door:

  • Joost Ansems, manager ISD Brabantse Wal
  • Ferdinand van Mierlo, teammanager ISD Brabantse Wal
  • Nienke ter Weijden, manager Handhaving SV Land

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief