Terugblik SV Cafe Themabijeenkomst over fraude

Gisteren organiseerde SV Café de themabijeenkomst “Een wetenschappelijke benadering van fraude in de sociale zekerheid” met als gastspreker Menno Fenger. Menno is Universitair hoofddocent bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De opkomst was zeer goed, er waren vertegenwoordigers van gemeenten, UWV, ministeries, verzekeraars en het bedrijfsleven. Menno hield een bevlogen betoog over de beweegreden van de frauderende uitkeringsgerechtigde.

Opvallend was dat precieze cijfers over de omvang van fraude ontbreken omdat dit nog niet wetenschappelijk is onderzocht. Over hoe je fraude zoveel mogelijk kunt voorkomen was het verhaal duidelijk. Spreek minimaal iedere drie maanden met de cliënt over zijn situatie en voorkom vooral dat de cliënt fraude gaat plegen. Bij fraude van grote omvang stelde Menno dat je als Sociale Dienst medeplichtig bent wanneer je niet regelmatig contact hebt met cliënt.

Van de bijeenkomst zijn videobeelden gemaakt die binnenkort in delen op SVTV te zien zijn. Na afloop nog een drankje en een hapje gehad en nagepraat met de bezoekers, kortom een geslaagde middag! We houden jullie op de hoogte van een volgend SV Café Live evenement.

Michiel Bakker
Directeur SV Land en SV Support

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief