Terugkijken: SV Café Live – Innovatie van de Sociale Zekerheid

Op 19 juni 2014 stond SV Café Live in het teken van de vraag: ‘Is ons sociale zekerheidsstelsel nog wel van deze tijd?’ Prof. dr. Willem Vermeend en prof. dr. Rick van der Ploeg lieten tijdens het evenement hun licht schijnen over Innovatie van de Sociale Zekerheid. Bekijk hieronder de videoregistratie van de bijeenkomst,

Het huidige sociale zekerheidsstelsel is voor een groot deel gestoeld op solidariteit, een belangrijk gedachtegoed dat kenmerkend is voor onze hele samenleving. Aan de andere kant wordt er in 2014 naar verwachting € 78,6 mld. uitgegeven aan sociale zekerheid en arbeidsmarkt, bijna 30% van de rijksbegroting. Is ons stelsel nog wel toekomstbestendig en betaalbaar, kortom is het sociale zekerheidsstelsel nog wel van deze tijd?

Het thema van het SV Café Live evenement is Innovatie van de Sociale Zekerheid. Onze gastsprekers gaan in op de vraag of het huidige stelsel nog houdbaar en betaalbaar op lange termijn, of dat het roer drastisch om moet. Ook gaan zij in op de vraag op welke wijze we mensen met een uitkering kunnen laten participeren. Waar liggen de kansen op de arbeidsmarkt en welke stimuleringsmaatregelen zijn nodig? Ook zetten zij ons stelsel in internationaal perspectief.

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Deel 4

Deel 5

Deel 6

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief