Tienduizenden minima raken kortingspas kwijt

Tienduizenden huishoudens met een laag inkomen raken hun kortingspas kwijt, die hun onder meer recht geeft om met korting naar bijvoorbeeld sportclubs, musea en dergelijke te gaan. Dat blijkt maandagochtend uit een rondgang van de Volkskrant.

De minima moeten hun pas inleveren door een strengere grens aan het armoedebeleid, ingesteld door het kabinet-Rutte. Voorheen hadden mensen met een inkomen van 130 procent van het bijstandniveau recht op de pas. Die grens is naar beneden bijgesteld en ligt nu op 110 procent. Het kabinet vindt dat de passen de prikkel wegnemen om te gaan werken.