Tweede Kamer ratificeert VN-verdrag rechten gehandicapten

De Tweede Kamer heeft het VN-verdrag geratificeerd waarin de rechten van mensen met een handicap zijn vastgelegd. Het verdrag is op 13 december 2006 aangenomen en sindsdien onderwerp van discussie geweest. Concreet betekent het dat alle gebouwen, winkels, openbaar vervoer en ook websites gewoon toegankelijk moeten worden voor mensen met een beperking. Bedrijven kunnen geleidelijk beginnen met eenvoudige aanpassingen.

Martin van Rijn (VWS) heeft verheugd gereageerd op het instemmen van Tweede Kamer met het VN-verdrag voor mensen met een handicap. Van Rijn: ‘Dit is met recht een zeer betekenisvol moment voor heel veel mensen, voor mensen met een handicap maar ook voor hun dierbaren. Als bevestiging dat iedereen meetelt. We praten hier al lang over en nu gaan we het doen. Toegankelijkheid wordt hiermee vanzelfsprekend.

Volwaardige deelname samenleving
De Tweede Kamer stemde donderdag in met de ratificatie van het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap. Het Verdrag regelt dat iedereen, met of zonder een beperking, volwaardig kan deelnemen aan de samenleving. Ratificatie was opgenomen in het Regeerakkoord van kabinet Rutte-Asscher.

Zie voor meer informatie VN Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap

Bron: Divosa

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief