Uitzendbranche voor nieuw evenwicht in Flex en Zeker

Een betere toegang voor flexkrachten tot de sociale zekerheid, een individueel scholingsrecht en een keiharde aanpak van malafide uitzendbureaus. Dat zijn voorstellen die brancheorganisatie ABU woensdag 25 april 2012 voorlegt aan de Vaste Kamercommissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De Kamercommissie heeft een rondetafelgesprek over het thema Flexibiliteit en Zekerheid georganiseerd. Aanleiding hiervoor zijn de ontwikkelingen in de beroepsbevolking en de toekomst van de arbeidsmarkt. In het bijzonder gaat het om de ontwikkelingen ten aanzien van de toename van flexibele arbeidsrelaties en de onzekerheden en de bestendigheid daarvan tijdens een economische crisis.

De ABU is zeer ingenomen met het besluit van de Kamercommissie om de hoorzitting door te laten gaan. “Het kabinet is gevallen maar de arbeidsmarkt staat niet stil”, aldus directeur Aart van der Gaag die woensdag namens de ABU het woord voert. “Wij nemen de Kamerleden graag mee in de feiten en onze visie op de arbeidsmarkt als het om uitzenden gaat. We weerleggen graag het beeld van doorgeschoten flex. Aan de andere kant zal de behoefte aan flexibele arbeidskrachten in de toekomst zeker niet afnemen. De uitzendbranche is de best gereguleerde vorm van flexwerk, maar een aantal zaken rondom ‘de zekerheid’ moet wel verbeteren. We bepleiten een nieuw evenwicht in Flex en Zeker.

Lees het volledige statement van de ABU

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief