UWV beoordeelt aanvragen voor proefplaatsingen strenger

UWV beoordeelt aanvragen strenger voor proefplaatsingen langer dan 2 maanden. Een langere proefplaatsing is bijvoorbeeld mogelijk als een werknemer vanwege zijn gezondheid maar 1 dag per week kan werken. In dat geval begrijpt UWV dat 2 maanden volgens u onvoldoende is om te beoordelen of de werknemer het werk wel aankan. Maar doet u het verzoek om een langere proeftijd alleen omdat een langere inwerkperiode nodig is voor de functie? Dan staat UWV geen langere proefplaatsing toe.

U moet zeer grondig motiveren waarom u vindt dat een proefplaatsing langer dan 2 maanden nodig is. UWV beoordeelt uw argumenten en beslist daarna over de lengte van de proefplaatsing. De maximale duur van de proefplaatsing is 6 maanden.

Bij een proefplaatsing werkt een nieuwe werknemer de eerste 2 maanden bij u met behoud van zijn uitkering. Dat is net zolang als de maximale proeftijd bij aanvang van een dienstverband. U betaalt in deze periode geen loon. In de meeste gevallen is 2 maanden genoeg om te beoordelen of een werknemer geschikt is. Kijk voor meer informatie op Proefplaatsing.

Bron: Website UWV

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief