UWV: ‘Oud-V&D’ers uitermate geschikt voor baan bij Hudson’s Bay’

Oud-medewerkers van het failliete V&D kunnen zo aan de slag bij Hudson’s Bay, meent het UWV. Enige probleem: de eerste vestiging van het Canadese warenhuis zal pas in juni volgend jaar de deuren openen in Nederland.

Rob Witjes van het UWV raad ontslagen V&D-medewerkers dan ook aan in de tussentijd vooral door te gaan met solliciteren. Het Canadese warenhuis wil twintig vestigingen openen in Nederland, naar verwachting goed voor 2.500 banen. En daar zouden best eens aardig wat oud-V&D’ers tussen kunnen zitten. “Ik denk dat met name hun ruime verkoopervaring en servicegerichtheid ze uitermate geschikt maakt voor een baan bij Hudson’s Bay.”

Het is volgens Witjes van belang om de werving en selectie goed af te stemmen met Hudson’s Bay. “In eerste instantie ligt daar een dankbare rol voor de sociale partners, maar Hudson’s Bay zal een eigen afweging maken bij het werven van personeel.” Mogelijk is extra bijscholing noodzakelijk, zegt Witjes, maar als je puur kijkt naar de kerncompetenties van mensen die langere tijd bij V&D werkten – verkoopervaring, flexibiliteit en servicegerichtheid – kan ik me goed voorstellen dat ze die interessant vinden.”

“Wat ik heb begrepen is dat Hudson’s Bay van plan is om pas in de zomer van volgend jaar de eerste vestiging te openen. Dat betekent dat men absoluut niet alle pijlen op deze kansen moet richten.”

Door de strot
De komst van de keten naar Nederland staat immers volledig los van het faillissement van V&D, benadrukt Witjes. Daarom is het volgens hem van belang om voor de werving van personeel samen op te trekken met betrokken partijen en niet de indruk te wekken dat je het warenhuis mensen door de strot wilt douwen. “Medio juni gaan ze bekendmaken welke van de twintig panden het gaan worden, dus het is belangrijk om de vinger aan de pols te houden.”

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief