UWV publiceert Jaarverslag 2012

Bij uitkeringsinstantie UWV verdwijnen de komende jaren 4000 banen. Al jaren was bekend dat er banen worden geschrapt. Nu worden in het jaarverslag van het UWV concrete aantallen genoemd.

Tussen 2012 en 2018 moet het UWV 489 miljoen euro bezuinigen. Die bezuinigingen moeten vooral worden gerealiseerd door verder te automatiseren. UWV-medewerkers hebben alleen nog persoonlijk contact met mensen die moeilijk aan een baan te helpen zijn zoals 55-plussers en mensen met een arbeidshandicap.

Het UWV zegt er verder alles aan te doen om de online dienstverlening te verbeteren. Tijdens de presentatie van het jaarverslag van het UWV reageerde het bestuur op een stroom aan klachten over de bereikbaarheid van de website werk.nl.

Voorzitter Bruno Bruins van de raad van bestuur van het UWV erkent dat de digitale dienstverlening niet altijd “van een leien dakje gaat. We bouwen een huis, dat nog niet af is. Tijdens de verbouwing gaat het werk door”. Inmiddels wordt wel al 89 procent van de aanvragen van een uitkering via werk.nl gedaan.

Het UWV heeft in 2012 meer dan 500.000 nieuwe werkloosheidsuitkeringen toegekend, een stijging van 21 procent ten opzichte van 2011. Volgens het jaarverslag geven klanten de dienstverlening een 7,0. Dat is net zo hoog als in 2011.

Lees het gehele jaarverslag op jaarverslag.uwv.nl.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief