UWV verbetert inzage in doelgroepregister

Werkgevers en gemeenten kunnen sneller en gemakkelijker controleren of werknemers of een werkzoekende is opgenomen in het doelgroepregister. Werkgevers kunnen de informatie vinden via het Werkgeversportal op de UWV-website. Voor gemeenten is de informatie beschikbaar in Sonar.

Op basis van één of alle loonheffingennummer(s) van het bedrijf kan een werkgever in één keer zien welke medewerkers nu al in het doelgroepregister staan en dus meetellen voor de bananeafspraak. De resultaten kunnen vervolgens als CSV-bestand worden gedownload zodat de werkgever dit eenvoudig in de eigen personeelsadministratie kan verwerken.

Werkgevers kunnen ook aan de hand van het BSN-nummer beoordelen of een (potentiële) werknemer in het doelgroepregister staat. Daarnaast blijft het voor werkgevers die nog geen account hebben op het werkgeversportaal mogelijk om via een formulier de informatie op te vragen.

In Sonar kunnen gemeenten inmiddels zien of een klant in het doelgroepregister staat. Dat moet het voor gemeenten gemakkelijker maken kandidaten voor de banenafspraak te selecteren. Verder kunnen alle klanten die én in Sonar én in het doelgroepregister staan vanaf nu in het cv op werk.nl aangeven dat ze onder de doelgroep ‘banenafspraak’ gevonden willen worden door een werkgever.

Bron: Divosa

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief