Veel mensen vanuit de uitkering aan de slag bij nieuwe Primark Almere

Op 12 december 2012 opent de uit Ierland afkomstige winkelketen Primark zijn vierde Nederlandse vestiging in Almere. De komst van Primark levert de stad in één klap enkele honderden nieuwe arbeidsplaatsen op. Naast 190 jongeren gaat het om 75 mensen met een werkloosheidsuitkering van UWV of een bijstandsuitkering van de gemeente Almere. Het Werkgeversservicepunt Flevoland heeft een belangrijke rol gespeeld bij de werving van werkzoekenden voor Primark.

In het Werkgeversservicepunt werken UWV en de gemeente Almere nauw samen bij het vervullen van vacatures van werkgevers. In september organiseerde het servicepunt op Werkplein Almere een voorlichtingsbijeenkomst over Primark voor 400 werkzoekenden. Zij kregen de gelegenheid hun CV en motivatie ter plekke in te voeren in het systeem van Primark. Ook de eerste sollicitatiegesprekken vonden plaats op Werkplein Almere.

Kandidaten

Primark heeft in totaal 275 kandidaten aangenomen in Almere. Onder hen zijn 190 jongeren en 75 mensen met een werkloosheidsuitkering van UWV of een bijstandsuitkering van de gemeente Almere. Het overgrote deel gaat aan de slag als verkoper, kassamedewerker, medewerker klantenservice en magazijnmedewerker. Van de kandidaten met een uitkering gaat een vijftiental werken op basis van een proefplaatsing van enkele maanden, dat willen zeggen met behoud van uitkering. Van de 190 jongeren komen er 130 op contractbasis in dienst en gaan er 60 als weekendhulp aan de slag. Primark wil ook kansen gaan bieden aan werkzoekenden met een Wajong-, WIA- of WAO-uitkering. Voor deze kandidaten creëert de winkelketen passende functies.

Enthousiast

Primark is enthousiast over de aanpak van het Werkgeversservicepunt Flevoland. “We zijn zeer tevreden met de behaalde resultaten. We hebben veel kandidaten gesproken die representatief zijn voor het werken in de modebranche en zien zeker doorgroeimogelijkheden voor de mensen die we hebben aangenomen. Wat opvalt is dat de adviseurs van UWV en de gemeente efficiënt en complementair samenwerken en de werkgever zo veel werk uit handen nemen.”

Opening

Primark Almere opent zijn deuren op woensdag 12 december 2012. De vestiging in Almere Stad wordt met 4.000 vierkante meter de grootste Primark van Nederland.

Bron: Nieuwsbericht UWV

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief