Videorapportage themabijeenkomst over fraude

Op 25 april 2013 organiseerde SV Café de themabijeenkomst “Een wetenschappelijke benadering van fraude in de sociale zekerheid” met als spreker Menno Fenger, Universitair hoofddocent bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Van deze middag is een videoreportage gemaakt, deze kunt u hieronder bekijken.

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Deel 4

Deel 5

Onze maatschappij heeft belang bij een goede regelnaleving. Zo hebben publieke instellingen belang bij het naleven van regels door burgers en bedrijven. Handhaving van die regels is dan ook een cruciaal onderdeel van hun werk. Dit geldt in het bijzonder voor handhaving op uitkeringen, om uitkeringsfraude te voorkomen. Door de voortschrijdende privatisering van de Sociale Zekerheid is dit ook van belang geworden voor verzekeraars die arbeidsongeschiktheidsverzekeringen aanbieden en werkgevers die eigen risicodrager zijn.

Wat leert de wetenschap ons over fraude? Inzicht in de reden waarom iemand er voor kiest om regels niet op te volgen, is cruciaal bij het aanpakken van fraude. Leidt het geven van aandacht voor fraude al tot minder fraude? Hoe kun je als werkgever of publieke instelling regelnaleving positief beïnvloeden en dus misbruik voorkomen en hoe pak je dit bedrijfsmatig aan? Bekijk het in deze video-serie.

Bezoek ook www.svcafe.nl

SV Land biedt organisaties onder andere ondersteuning op het gebied van handhaving WWB, Studiefinanciering, WMO en Eigenrisicodragerschap Verzekeraars. Bekijk deze pagina voor meer informatie.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief