Vliegveld Rotterdam gaat kansarmen opleiden

ROTTERDAM (ANP) – Samen met de politie Rotterdam en de gemeente gaat Rotterdam The Hague Airport 24 jongeren opleiden met een kansarme positie op de arbeidsmarkt. In verschillende disciplines leren ze op het vliegveld vaardigheden waardoor ze hun positie weer kunnen verbeteren. Dat meldt een woordvoerster van het vliegveld.

Zo leren de jongeren onder meer hoe ze een Boeing of Airbus helpen parkeren, worden ze wegwijs gemaakt in de luchtvaartcatering en krijgen ze allerlei werkzaamheden aangeleerd op het platform. Op al deze terreinen kunnen ze deelcertificaten halen om na 4 weken het volledige diploma basisvaardigheden luchtvaartmedewerker overhandigd te krijgen.

Het gaat om jongeren die geen diploma hebben en daarom een steuntje in de rug nodig hebben bij de start van hun maatschappelijke carriΓ¨re. Omdat hun kansen op werk minimaal zijn, moeten ze vaak simpele disciplines leren om voor bedrijven en zelfs scholen weer aantrekkelijk te worden. ,,Het gaat soms simpelweg leren om op tijd op je werk te komen”, zegt een woordvoerster van Rotterdam The Hague Airport. Afgelopen jaren gingen al groepen jongeren bij het vliegveld aan de slag om ze kansen te bieden op een baan of een opleiding. Ongeveer driekwart van de jongeren is toen aan werk gekomen of aan een studie begonnen.

Adresgegevens

SV Land
RΓΆntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief