VSZ verzekert twaalf jaar betalen voor arbeidsverzuim

VSZ Assuradeuren heeft, naar eigen zeggen als eerste in Nederland, een verzekeringsoplossing voor Eigenrisicodragerschap WGA en Ziektewet op de markt gebracht. Met deze verzekering hebben werkgevers volgens VSZ ‘optimale grip op alle arbeidsongeschiktheidrisico’s’.

VSZ komt met twee oplossingen voor de risico’s. Ten eerste een combinatie van verzekeringen en uitvoering voor Eigenrisicodragerschap Ziektewet en WGA, die alle arbeidsongeschiktheidsrisico’s omvat, inclusief de gevaren van instroom in de ZW en doorstroom naar de WGA. Ten tweede een combinatie van een verzekering Eigenrisicodragerschap Ziektewet en een verzuimkostenverzekering, waarmee alle risico’s en re-integratieverplichtingen in de eerste twee ziektejaren zijn gedekt.

Gaston Merckelbagh, algemeen directeur van VSZ Assuradeuren: “Werkgevers hebben er groot belang bij om de duur van het verblijf in de Ziektewet zoveel mogelijk te beperken, vooral ook om doorstroom naar de WGA te voorkomen. Wie zijn WGA-schadelast wil beheersen, moet daarom zélf werk maken van re-integratie, en in het geval van ZW’ers ook van doorstroompreventie. Wij zijn ervan overtuigd dat een combinatie van verzekeringen en uitvoering voor Eigenrisicodragerschap Ziektewet en WGA hier de beste oplossing is. Dit omdat het UWV in mijn ogen geen optimale prestaties levert, waardoor werkgevers onnodig hoge kosten moeten maken.”

Bron: AMweb.nl

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief