VVD: “Niet zomaar op vakantie in bijstand”

Mensen die in de bijstand komen, moeten eerst vakantierechten opbouwen, voordat ze een paar weken aaneengesloten op vakantie mogen. Daarvoor pleit het VVD-Kamerlid Potters. Vanmiddag debatteert de Tweede Kamer over de bijstand met staatssecretaris Klijnsma.

Potters vindt dat nieuwkomers in de bijstand eerst moeten solliciteren, omdat de kans op een baan in het begin het grootst is. Hoe langer mensen in de bijstand zitten, hoe moeilijker het is om er weer uit te komen, vindt hij.

Vakantieperiode
Net als mensen met een baan of WW-uitkering zouden mensen in de bijstand vakantiedagen moeten opbouwen, zegt Potters. Het zou wat hem betreft moeten gaan om twee dagen per maand. Na een jaar hebben zij dan recht op een maand vakantie.

Nu kunnen mensen zodra zij een bijstandsuitkering krijgen een paar weken weg. Potters vindt dat niet goed. “Zeker niet tijdens de vakantieperiode, waarin veel ondernemers zitten te springen om tijdelijke krachten.”
Torremolinos

Coalitiepartner PvdA distantieert zich van het beeld dat de VVD schetst van bijstandontvangers. Kamerlid Kerstens: “Alsof ze eerst allemaal vier weken naar Torremolinos gaan.” Hij ziet meer in lagere belasting op arbeid, waardoor mensen makkelijker aan het werk zouden komen.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief