Werkgever moet 65-plusser straks bij ziekte maar 6 weken betalen

Werknemers die de AOW-leeftijd hebben bereikt krijgen vanaf 1 januari 2016 bij ziekte maximaal 13 weken uw loon door. Dit was 104 weken. Het moet hierdoor interessanter worden voor werkgevers om 65-plussers in dienst te nemen.

In sommige gevallen wordt een Ziektewet-uitkering van maximaal 13 weken verstrekt. Dit is onderdeel van de Wet werken na AOW-gerechtigde leeftijd die op 1 januari 2016 ingaat.

Was u als 65-plusser al ziek voordat u de AOW-leeftijd bereikte? En bent u dat nog steeds als u de AOW-leeftijd bereikt? Als u nog bij uw werkgever in dienst bent, betaalt hij u nog maximaal 13 weken uw loon door vanaf de dag dat u de AOW-leeftijd bereikt. Behalve als hiermee de termijn van 104 weken wordt overschreden. In dat geval betaalt uw werkgever u in totaal maximaal 104 weken uw loon door.

Meer informatie
Kijk op uwv.nl voor meer informatie over loondoorbetaling en Ziektewet-uitkering als u de AOW-leeftijd heeft bereikt. Daar leest u ook meer over wat u en uw werkgever aan re-integratie moeten doen als u ziek bent en de AOW-leeftijd heeft bereikt.

Op rijksoverheid.nl vind u meer informatie over de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief