Werkgevers ontvangen vanaf 2014 rapport arbeidsdeskundige

Bij de beslissing over een WIA- of Ziektewetuitkering ontvangt uw werkgever vanaf 2014 ook het rapport van de arbeidsdeskundige. Daarin treft u aan wat de medewerker wel en niet kan op basis van zijn arbeidsbeperkingen. In het rapport staan geen medische gegevens.

Na twee jaar ziekte kan een medewerker een WIA-aanvraag doen bij UWV. De verzekeringsarts van UWV bepaalt dan of een medewerker nog kan werken. Komt de arts tot de conclusie dat de medewerker ondanks lichamelijke of psychische klachten (gedeeltelijk) kan werken, dan wordt de medewerker ook uitgenodigd voor een gesprek met een arbeidsdeskundige. Aan de hand van de gezondheidsbeperkingen van de medewerker bekijkt de arbeidsdeskundige welk werk de medewerker wel en niet kan doen en wat dit betekent voor zijn inkomen. Hierna krijgen u en de medewerker bericht over zijn uitkering en re-integratiemogelijkheden.

Geen medische informatie in rapport arbeidsdeskundige

Vanaf 1 januari 2014 ontvangt uw werkgever bij de beslissing over een WIA- of Ziektewetuitkering ook het rapport van de arbeidsdeskundige. In het rapport licht de arbeidsdeskundige de beslissing over de uitkering toe. Op die manier weet u op welke informatie de beslissing is gebaseerd. In het rapport staat geen medische informatie over de aard van de ziekte of de oorzaak van de beperkingen. Er wordt alleen in aangegeven wat de medewerker, gezien zijn beperkingen, wel en niet kan.

Eigenrisicodrager draait op voor uitkering

Voor eigenrisicodragers is het erg belangrijk om te weten op welke informatie UWV zich baseert voor het vaststellen van de hoogte van de uitkering. Eigenrisicodragers draaien immers zelf op voor de WGA- of ZW-uitkering van medewerkers. Maar ook als uw werkgever niet voor het eigenrisicodragerschap heeft gekozen, is het belangrijk om te weten of de medewerker nog in zijn eigen functie aan de slag kan en of u aanpassingen moet doen aan de werkplek of de taken van de medewerker.

Bron: Rendement.nl

Adresgegevens

SV Land
RΓΆntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief