Werkloosheid eurozone naar recordniveau

De werkloosheid in de eurozone is in maart opgelopen naar het recordniveau van 10,9 procent, tegen 10,8 procent een maand eerder. Dat maakte het Europees statistisch bureau Eurostat woensdag bekend. Volgens Eurostat waren in maart in de eurozone 17,4 miljoen mannen en vrouwen werkloos. Dat is een toename van 169.000 personen in vergelijking met een maand eerder. Op jaarbasis groeide de werkloosheid in het eurogebied met 1,7 miljoen personen, aldus Eurostat.

In de gehele Europese Unie kwam de werkloosheid in maart uit op 10,2 procent, onveranderd ten opzichte van februari. Het aantal werklozen in de EU bedroeg 24,8 miljoen personen.

De hoogste werkloosheid werd volgens de jongste cijfers van Eurostat gemeten in Spanje (24,1 procent) en Griekenland (21,7 procent in januari). In Oostenrijk stond de werkloosheid het laagst (4 procent), gevolgd door Nederland (5 procent) en Luxemburg (5,2 procent).

De werkloosheid onder mannen in de eurozone stond in maart op 10,8 procent en bij vrouwen op 11,2 procent. De werkloosheid bij personen jonger dan 25 jaar steeg in de eurozone tot 22,1 procent. In totaal hadden in maart ruim 3,3 miljoen jongeren geen werk in de eurolanden, aldus Eurostat.

De hoogste jeugdwerkloosheid was te zien in Griekenland (51,2 procent in januari) en Spanje (51,1 procent). In Duitsland lag de jeugdwerkloosheid het laagst met 7,9 procent, gevolgd door Oostenrijk (8,6 procent) en Nederland (9,3 procent).

Econoom Martin van Vliet van ING verwacht dat de werkloosheid in de eurozone dit jaar kan pieken op 11,5 procent, onder voorbehoud dat de economie van het eurogebied in de tweede helft van het jaar uit de recessie gaat klimmen.

Bron: De Telegraaf

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief