Zorgen om financiële gevolgen participatiewet

De VNG, Cedris en Divosa blijven zich zorgen maken over de financiële consequenties van de nieuwe Participatiewet. Dat blijkt uit hun reacties op de contouren van de wet die staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken onlangs presenteerde.

De invoering van de Participatiewet moet in 2014 een besparing van 60 miljoen euro opleveren, oplopend tot 400 miljoen euro in 2017 en 1,8 miljard euro structureel. De financiële middelen zijn verre van toereikend. Gemeenten moeten de komende jaren met veel minder geld een groeiende groep mensen ondersteunen naar werk. De VNG verwacht dat gemeenten, nu zij fors minder geld dreigen te ontvangen om een groeiende groep mensen aan het werk te helpen, hun ambities zullen bijstellen.

Cedris maakt zich eveneens zorgen of er voldoende budget blijft om mensen vanuit de Sw-sector naar werk te begeleiden. ‘Begeleiding is de sleutel tot het succes van deze wet. De Participatiewet gaat ervan uit dat meer mensen aan de slag gaan bij gewone werkgevers. Dat gaat niet vanzelf, werkgevers geven aan dat dit alleen lukt als mensen voldoende worden begeleid.’ aldus Cedris.

Bron: Cedris

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief