Let op! Voor deze opleiding kan je wellicht subsidie aanvragen bij het UWV.

Lees meer...

Basisopleiding Casemanager Verzuim

Eerdere cursisten hebben deze opleiding met een 8,9 beoordeeld.

Algemeen

Een goede Casemanager Verzuim is goud waard! Hij of zij weet het beste uit mensen te halen zonder het organisatiebelang uit het oog te verliezen. De opleiding Casemanager Verzuim maakt u bekwaam voor deze functie.

Een goede Casemanager Verzuim kan langdurig zieke medewerkers verder helpen én zijn bedrijf of organisatie veel onnodige verzuimkosten besparen.

De Basisopleiding Casemanager Verzuim is bedoeld voor iedereen die de ambitie heeft om dé Casemanager Verzuim te worden. Na het volgen van de driedaagse opleiding Casemanager Verzuim kunt u een start maken in deze functie en heeft u een duidelijk beeld van de rol die u gaat vervullen. Daarbij is de Post HBO opleiding tot Casemanager Regie op Verzuim (CROV) onze hoogst aangeschreven opleiding.

Crov is een beschermde titel voor Casemanagers die op meta-niveau sturing geven aan verzuimbeleid en de uitvoering daarvan in een organisatie. Als Crov Casemanager ben je de spil in het web tussen de werkgever, de werknemer, de bedrijfsarts en andere professionals. Dé volgende stap voor Casemanager die door willen leren en zich willen specialiseren.

Doel

Het volgen van de Basisopleiding Casemanager Verzuim zorgt ervoor dat u alles komt te weten over ziekte en verzuim in bedrijven en organisaties.

 • U bent in staat om leidinggevenden te adviseren over verzuim en arbeidsongeschiktheid.
 • U kent de procesgang van het eerste en tweede ziektejaar (Wet verbetering poortwachter) en weet welke acties van de werkgever verwacht worden en welke deadlines hieraan hangen.
 • U weet wat u van een bedrijfsarts mag en kan verwachten.
 • U bent in staat om voorstellen te doen voor aangepaste / passende arbeid voor de zieke werknemer.
 • U weet een loonsanctie van het UWV te voorkomen door een correct verzuimdossier aan te leggen en te onderhouden.

Doelgroep

De opleiding Casemanager Verzuim is interessant voor mensen die nog beperkte kennis hebben van ziekteverzuim en verzuimaanpak. Daarnaast is deze opleiding ook uitermate geschikt voor mensen die een carrièreswitch overwegen.

Het gaat om iedereen die op termijn Casemanager Verzuim, Casemanager ZW of Casemanager WGA wil worden, HR-medewerkers, en mensen die op zoek zijn naar basiskennis over ziekteverzuim. Bekijk alle casemanager opleidingen.

Docent staat ver boven de stof, hele prettige wijze van doceren.
Cursist over deze opleiding

Programma

Dag 1:

 • De achtergrond van de Wet verbetering Poortwachter
 • Tijdspad bij verzuim
 • Hoe wordt een plan van aanpak ingevuld?
 • De WIA aanvraag
 • Waarop beoordeelt het UWV?
 • Wanneer is er een grote kans op een loonsanctie?

Dag 2:

 • We bekijken de financieringsstructuur van de Wia,
 • Nemen de wet Wia zelf door,
 • Leren hoe UWV een beoordeling uitvoert met het CBBS ( claim borging en beoordelingssysteem)
 • Daarna bekijken we bijzondere situaties

Dag 3:

 • Heeft ruimte voor herhaling van de stof uit dag 1 en 2,
 • We kijken naar verzuimmodellen,
 • Bespreken de aangepaste werkwijzen bij UWV i.v.m. de achterstanden ( denk aan het deskundige oordeel/ de 60+ regeling)
 • In de middag staat een praktijk dossier centraal, daarmee ga je aan de slag. Is het WvP Proof opgebouwd? Wat kan anders/ beter etc.

Hybride opleiding

SV Land verzorgt hybride opleidingen. Een hybride leeromgeving combineert klassikaal en online lesgeven. De cursist mag kiezen of hij/zij naar Zoetermeer komt voor een klassikale les of dat hij/zij de les online volgt, vanaf een eigen werkplek.
Vanuit ons professionele, hybride opleidingslokaal krijgen online cursisten en klassikale cursisten gezamenlijk dezelfde training, van dezelfde docent en met hetzelfde lesmateriaal.

De groepsgrootte blijft vergelijkbaar met onze volledig klassikale trainingen (maximaal 15 personen), zodat er voor iedereen ruimte is om vragen te stellen, antwoorden te geven en mee te doen aan eventuele discussies in de groep.
Hierdoor bent u – waar u zich ook bevindt – ervan verzekerd dat u daadwerkelijk onderdeel uitmaakt van de groep en krijgt u de individuele aandacht die nodig is.

Certificaat en Diploma

Na het afronden van de Basisopleiding Casemanager Verzuim ontvangt u een certificaat.

Ook is er de mogelijkheid om een examen af te leggen en het diploma te behalen. Hiervoor berekenen wij een toelage van € 149,- bovenop het all-in-one tarief.

✓bewijs van opgedane kennis en behaalde vaardigheden
✓waardevolle toevoeging aan uw CV
✓startpunt voor nieuwe carrièrestappen

Trainer

De opleiding wordt verzorgd door een ervaren trainer die in de dagelijkse praktijk werkzaam is. De trainer brengt u op prettige wijze de theorie en daaraan gekoppeld de toepassing in de dagelijkse praktijk bij. Deze praktijkervaringen zorgen ervoor dat de opleiding nooit droog of saai wordt. U ziet gelijk hoe u kunt profiteren van de nieuwe kennis die u opdoet.

Inhaalmogelijkheid

Het kan uiteraard voorkomen dat u een bijeenkomst mist. Als de planning het toelaat, kunt u de gemiste bijeenkomst op een ander moment inhalen. Neem hiervoor contact op met de afdeling Opleidingen (opleidingen@svland.nl).

Incompany

De Basisopleiding Casemanager Verzuim kan ook incompany worden gegeven.
Een incompany training brengt een aantal voordelen met zich mee:

 • Aan de hand van uw wensen kunnen wij onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie op de voorgrond plaatsen of aan het trainingsprogramma toevoegen.
 • Deelnemers hoeven niet ver te reizen, want de docent/trainer komt naar ze toe!
 • Wanneer meerdere mensen uit dezelfde organisatie een opleiding/training willen volgen, dan is een incompany traject al snel financieel aantrekkelijk.

Bij de samenstelling van de incompany groepen kan rekening worden gehouden met de diverse functiegroepen en hun werkzaamheden. De maximale groepsgrootte is 15 deelnemers en op verzoek kan er een examen worden afgenomen.

N.B. Deze opleiding kan, indien gewenst, ook in het Engels aangeboden worden. Dit is interessant voor multinationals waar Engels de voertaal is van het hoofdkantoor en/of het management.

Kansrijk beroep

Basisopleiding Casemanager Verzuim is door het UWV als een zogenaamd “Kansrijk Beroep” gekwalificeerd. Dat betekent dat werklozen die een uitkering ontvangen van het UWV de opleidingskosten geheel of gedeeltelijk door het UWV vergoed kunnen krijgen.

Wil je meer weten over deze regeling en hoe je hiervan kunt profiteren? Klik dan op de onderstaande button.

Kansrijke Beroepen

8,9
Eerdere cursisten hebben deze opleiding beoordeeld
Inhoud
8.7
Interactie
9.5
Trainer
8.7
Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief