29 oktober en 1 november | Kennisbijeenkomst voor gemeenten | Uitspraken Centrale Raad van Beroep

De uitspraken van de CRvB zijn van grote waarde voor medewerkers van sociale diensten. Immers, zonder het volgen van de uitspraken is het ondoenlijk om het werk juridisch correct af te handelen. Wanneer is er bijvoorbeeld sprake van een gezamenlijke huishouding? Of onder welke voorwaarden hebben EU-onderdanen recht op bijstand?

Op 29 oktober en 1 november 2018 organiseren we drie kosteloze kennisbijeenkomsten, waarin we vertellen hoe uitspraken te interpreteren en te gebruiken zijn in de dagelijkse praktijk.

De CRvB behandelt zaken in hoger beroep over sociale verzekeringen, sociale voorzieningen en ambtenaren. Voor deze zaken is dit de hoogste rechterlijke instantie. We leggen actuele casussen voor en maken hierbij gebruik van de kennis en ervaring van de aanwezigen. Het is een actieve bijeenkomst

Tijdens de training worden enkele actuele uitspraken behandeld die relevant zijn voor medewerkers van gemeentelijke sociale diensten. Deelnemers kunnen ook zelf casussen of input aanleveren.

Doelgroep

Deze kennisbijeenkomst is interessant voor Klantmanagers, Medewerkers Bezwaar- en Beroep en overige medewerkers bij een gemeente die met de CRvB te maken hebben.

Spreker

Tinneke Herfkens, Docent, Auteur, Juridisch Adviseur en specialist in de Participatiewet en Voorliggende Voorzieningen

Data en locatie

  • 29 oktober 2018 – Eindhoven (14.00 – 16.00)
  • 1 november 2018 – Zwolle (10.00 – 12.00)
  • 1 november 2018 – Zoetermeer (14.00 – 16.00) – De bijeenkomst in Zoetermeer is vol, u kunt zich niet meer aanmelden

Adres- en route-informatie ontvangt u na aanmelding.

Aanmelden

Deelname is kosteloos. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@svland.nl. Vermeld hierin uw naam, functie, organisatie en het aantal personen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met ons kantoor in Zoetermeer, telefoonnummer 079 3634400.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief