Addendum op Werkwijzer Poortwachter i.v.m. Covid-19 d.d. 31-03-2020

Bij een aanvraag WIA door werknemer dient een re-integratieverslag (RIV) meegezonden te worden waarin de re-integratie inspanningen van Werkgever en Werknemer beschreven staan in de eerste 2 jaar van ziekte.

Indien zonder deugdelijke grond de werkgever zijn poortwachtersverplichtingen niet is nagekomen, legt UWV een loondoorbetalingsverplichting van maximaal 52 weken op.

Mogelijk kan een werkgever i.v.m. corona-omstandigheden niet aan deze verplichtingen voldoen. Wanneer UWV de aangevoerde argumenten plausibel vindt, wordt geen (administratieve) loondoorbetaling opgelegd.

Indien de een termijn op aangeven van de Werkgever door Covid-19 dreigt te worden overschreden of de benodigde handtekening van de werknemer ontbreekt of anderszins, is coulance, dan wel maatwerk aan de orde en weegt UWV of de argumenten plausibel zijn.

Ook, indien op aangeven van de Werkgever door Covid-19 bepaalde inspanningen niet verricht konden worden, is coulance, dan wel maatwerk aan de orde en weegt UWV of dit een deugdelijke grond is voor de nagelaten inspanningen.

Loonsanctie?

Voor meer informatie over loonsanctie kunt u terecht op onze website of bekijk onderstaande animatie om u in te lichten over een loonsanctie. Wilt meer weten over hoe u een loonsanctie kan voorkomen, lees dan eens onze 10 tips door via deze webpagina.

Vraag gerust eens aan onze collega Otwin Nonnekes voor meer informatie omtrent deze wetgeving. Dit kan per mail op ononnekes@svland.nl of per telefoon via 06-46056338.

 

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief