Is opleiden noodzakelijk?

Als je deze vraag aan iemand voorlegt zegt iedereen,  ja opleiden is noodzakelijk. Als je vervolgens vraagt wanneer men voor de laatste maal een training of opleiding heeft gevolgd, moet er door velen goed nagedacht worden en veelal eerlijkheidshalve tot de conclusie komen dat men vaak  niet één dag  per jaar  aan een training heeft besteed.

Veel organisaties  verzorgen voor medewerkers trainingen en opleidingen, waarbij de vrijheid bestaat om zich daar voor wel of niet in te schrijven.  Velen laten dan deze kans schieten, maar toch spreken we met zijn allen over professionalisering van ons vak. Sociale zekerheid verandert constant dus bijblijven is belangrijk. Om die reden is het noodzakelijk om opleidingen te volgen. Dat besef is wel aanwezig, maar in de praktijk blijkt dat een training of opleiding toch vaak een ondergeschoven kind is.

Ik moet constateren dat de leergierigheid van de medewerkers van SV Land groot is. Dat zorgt er dan ook voor dat wij ons onderscheiden van de medewerkers in de organisaties waar we werkzaam zijn. Daarom worden we ook  ingehuurd  als de specialist, de deskundige op ons vakgebied. Het is echter ook onze taak om de organisaties en de medewerkers binnen de organisatie  op een hoger niveau te tillen, om ze onafhankelijk te maken en daar hoort een opleiding of training  bij.

Ook dit jaar hebben we bij een groot aantal organisaties trainingen en opleidingen verzorgd. Op basis van door deelnemers ingevulde evaluaties scoren onze opleidingen gemiddeld een 8,2. In de eerste helft van dit jaar verzorgde SV Land onder andere de volgende trainingen:

Training WWB, Programmatisch Handhaven, Internet Onderzoek Sociale Zekerheid, Masterclass Actualiteiten, Training Voorliggende Voorzieningen, Basistraining WWB,  Training Toezichthouders, Training Wet Uniformering Loonbegrip, Training Rapporteren, Training Fraudealertheid, Training Gesprekstechnieken, Training Terugvordering en Verhaal, Training Boetegesprekken, Algemene Wet Bestuursrecht, Bezwaar en Beroep, Optreden in bezwaar en Beroep, Omgaan met agressie, Boete-ambtenaar, Activerende gesprekstechnieken en coaching, Wat doet jouw gedrag met de ander, Heimelijk waarnemen en volgen, Professionele coaching en werkbegeleiding, Kwaliteitsmanagement, Herkennen van een lichtverstandelijke beperking (Participatiewet).

Daarnaast zijn we ook op de private markt uiteraard actief met opleiden. Heel actueel op dit moment is de Modernisering Ziektewet. Dit heeft grote gevolgen voor grotere gemeenten en men is zich daar nog in onvoldoende mate van bewust. Voor meer informatie en dienstverlening over dit onderwerp verwijs ik u door naar onze zusterorganisatie SV Support. Bekijk de themapagina Alles over de Modernisering Ziektewet.

Voor informatie over onze opleidingen of een offerte kunt u ten alle tijden contact met mij opnemen. Stuur een e-mail naar opleidingen@svland.nl of bel ons kantoor te Zoetermeer, 079-3634400.

Kees Kievits
Senior Adviseur Sociale Zekerheid

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief