Video’s Workshop Innovatieve Handhaving

SV Land presenteerde op het Divosa Najaarscongres 2012 de Workshop Innovatieve Handhaving WWB. Deze workshop is gefilmd, en een samenvatting hiervan verschijnt in diverse delen online. Hieronder treft u alle video’s.

Aflevering 1

Aflevering 2

Aflevering 3

Aflevering 4

Aflevering 5

De overheid legt verantwoordelijkheden steeds nadrukkelijker bij de burger. Dit uit zich onder andere in aanscherping van wet- en regelgeving. Handhaving is hiermee belangrijker dan ooit tevoren, maar is een arbeidsintensief proces. Hoe kan Internetonderzoek bijdragen aan een zo efficiënt mogelijke handhaving? Onderstaande onderwerpen worden op een dynamische en interactieve wijze behandeld:

Wat mag een klantmanager eigenlijk binnen een handhavingonderzoek? Wat is de huidige regelgeving en de waarde van de Wet Huisbezoeken. Hoe kan je internet gebruiken en wat komt hierbij kijken? Juridische aspecten en anonimiteit. Behandeling middels casussen.KEN-model: Hoe ga je op een zelfverzekerde en respectvolle manier de confrontatie aan? Toelichting van het KEN-model, technieken van omsingelen en trechteren en confronteren met en zonder wetenschap.

Over de sprekers

Tjerk Moraal heeft in 2002 de overstap gemaakt van het bedrijfsleven naar de sociale zekerheid waarbinnen hij voor de Gemeente Amersfoort werkzaam was als Klantmanager. Sinds 2005 is hij werkzaam voor SV Land, aanvankelijk als Handhavingspecialist, vervolgens als Projectleider Handhaving en inmiddels als manager van de vakgroep handhaving die bestaat uit circa 30 specialisten. Hieronder vallen naast de diensten op het gebied van handhaving WWB ook de diensten die zich richten op oneigenlijk gebruik van studiebeurzen, Invordering en Internetonderzoek SZ.

Aad Sweijen heeft een veelzijdige en ruime achtergrond binnen de sociale dienstverlening (gemeente Haarlem). Sinds 2002 is hij werkzaam voor SV Land waar hij als Manager Handhaving de vakgroep handhaving is gestart en heeft uitgebreid. Vervolgens is hij regiodirecteur geworden. Met de kanteling van SV Land is het regiomodel vervangen voor een dienstenmodel en is Aad Directeur Projecten geworden. Onder deze dienst vallen onder andere handhaving en de scan voorliggende voorzieningen.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief