Vragenlijst voor werknemers na ziekmelding wordt vanaf 1 januari gedigitaliseerd

Vanaf 1 januari 2019 verandert voor (ex-)werknemers het proces nadat zij zich ziek hebben gemeld. UWV stuurt vanaf 1 januari 2019 na de aanvraag ziektewet een digitale vragenlijst. Om deze in te vullen moet de (ex-)werknemer inloggen via DigiD.

Wat verandert er?

Vanaf 1 januari 2019 belt UWV de (ex-)werknemer niet meer na zijn ziekmelding. Hij krijgt dan een ontvangstbevestiging met een link naar een digitale vragenlijst met vragen over zijn ziekmelding. Deze vragenlijst moet hij binnen 3 dagen invullen.

Hiervoor logt hij in via DigiD met een persoonlijke code. De persoonlijke code krijgt uw (ex-)werknemer in de ontvangstbevestiging. DigiD met extra beveiliging vraagt hij zelf aan indien nog niet in bezit.

DigiD met extra beveiliging aanvragen

Extra veilig inloggen via DigiD kan met de DigiD-app of met sms-controle. Als werknemers nog geen app of sms-controle hebben kunnen zij dit aanvragen Het duurt ongeveer 3 werkdagen voordat de aanvraag voor extra beveiliging is verwerkt.

Werkgevers

De wijziging betreft de situatie voor een aanvraag Ziektewet bij UWV en is niet van toepassing bij Eigenrisicodragers ZW.

Bron: UWV

SV Land
RΓΆntgenlaan 13