’Bij SV Land ontwikkel je je in een razend tempo tot Inkomensconsulent’

SV Land staat voor een rechtvaardige vaststelling van publieke en private sociale zekerheidsgelden. Hierbij is het niet alleen belangrijk dat onze specialisten de nodige kennis en inzicht in huis hebben. Ook vaardigheden zoals gesprekstechnieken spelen een belangrijke rol. Dit geldt in het bijzonder voor Inkomensconsulenten. Zij helpen mensen die tijdelijk een uitkering of voorziening nodig hebben. Doordat Inkomensconsulenten heel veel kennis hebben van sociale zekerheidswetten, kunnen zij ervoor zorgen dat aanvragers datgene krijgen waar zij recht op hebben.

Naast dat een Inkomensconsulent de sociale wet- en regelgeving goed moet kennen, moet er ook oog zijn voor iemands individuele situatie. Dat betekent goed kunnen luisteren en open staan en ook communicatief sterk en doortastend zijn, want fraude signaleren is ook een belangrijk onderdeel van het werk.

Om een beeld te krijgen van het vak in de praktijk hebben we Channah Verboom en Widjay Dihal geïnterviewd. Vanuit SV Land zijn zij als Inkomensconsulent werkzaam bij gemeenten. Ze vertellen ons wat hen heeft bewogen om voor deze baan te kiezen en hoe zij het werk ervaren.

Channah volgde vorig jaar de Opleiding tot Inkomensconsulent. Wat was voor haar de reden om deze opleiding te volgen?

Na het afronden van haar opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening begon voor Channah de zoektocht naar wat haar nou echt leuk leek. Wat haar voldoening geeft is iets voor andere betekenen, mensen helpen. Als Inkomensconsulent help je mensen die tijdelijk een uitkering of voorziening nodig hebben en kun je ervoor zorgen dat zij datgene krijgen waar zij recht op hebben, dus dat sprak haar wel aan. Maar om daarin als net afgestudeerde meteen aan de slag te kunnen was niet eenvoudig. “Ik kwam meerdere vacatures tegen voor de functie Inkomensconsulent, maar als starter op de arbeidsmarkt is het lastig om een baan te vinden aangezien je weinig tot geen werkervaring hebt.”

De Opleiding tot Inkomensconsulent van SV Land heeft haar geholpen om toch die praktijkgerichte basiskennis te leggen. “Binnen twee maanden werden wij opgeleid tot Junior Inkomensconsulent. Terugkijkend op de opleiding is het een goede start geweest voordat ik mijn eerste functie als Inkomensconsulent ging uitoefenen bij een gemeente.”

Widjay had eigenlijk zijn passie gevonden in het vak Handhaver Participatiewet. Waarom dan toch de ‘switch’ naar Inkomensconsulent?

Widjay startte zijn carrière in 2019 als Handhaver Participatiewet, waarbij hij zich comfortabel en vaardig voelt in het uitvoeren van  wet- en regelgeving. Alleen merkte hij dat er nog ruimte voor verbetering was op het gebied van het toepassen van de menselijke maat.

Als leergierige ‘Young Professional’ besloot hij om zich op dat gebied verder te ontwikkelen door als Inkomensconsulent aan de slag te gaan. En daar heeft hij geen spijt van gekregen: “De beslissing om als Inkomensconsulent aan de slag te gaan maakte ik vanuit de gedachte dat dat mij uiteindelijk een betere Handhaver zal maken. Ik zit nu in een proces waarin ik leer om steeds beter de menselijke maat toe te passen als de situatie daarom vraagt. In dat proces heb ik inmiddels grote stappen gezet.

Wat ik ook erg waardeer is dat ik bij SV Land in de nabije toekomst een opleiding tot Junior Handhavingsspecialist kan volgen. Uit dat gegeven blijkt dat SV Land mijn voornemen om weer aan de slag te gaan als Handhaver serieus neemt.”

Wat maakt iemand een goede Inkomensconsulent?

Channah: “Voor mij is dat iemand die vanuit de wet- en regelgeving blijft werken van onder andere de Participatiewet, maar ook binnen deze wet- en regelgeving op zoek blijft gaan hoe je klanten zo goed als je kunt helpen of advies kunt geven.”

Widjay: “Als inkomensconsulent moet je, mijns inziens, goede sociale vaardigheden hebben, inlevingsvermogen en op een begrijpelijke manier ambtelijke taal kunnen vertalen voor de doelgroep. Dat uitleggen vergt ook enig geduld. Tevens is het belangrijk om nauwkeurig te werken, goed te kunnen analyseren en goed te kunnen plannen, vooral als je werkt met een eigen caseload.”

Jullie zijn beiden relatief jong. Word je als jonge Inkomensconsulent wel serieus genomen in je werk?

Channah: “Zo ervaar ik dat wel ja. Een nieuwe, frisse blik op zaken kan soms verhelderend zijn!”

Widjay: “Ik stel me heel leergierig en actief op. Ik merk dat die houding bijdraagt aan de waardering voor het werk dat ik verricht.

Werk je zelfstandig of samen met anderen?

Channah: “De samenwerking met mijn opdrachtgever verloopt fijn. Er is goede communicatie en ik kan veel leren. Ik werk er nu ongeveer vijf maanden en ik krijg steeds meer verschillende taken. Wat het vertrouwen in mij vanuit de opdrachtgever laat zien.”

Widjay: “In principe werk ik alleen, maar omdat ik in een team zit, ontkom ik er niet aan om regelmatig te communiceren met collega’s, wat ik overigens heel fijn vind. Er is nog een hoop dat ik niet weet (vooral systeemtechnische handelingen in Socrates) en dan is het fijn om in contact te kunnen treden met collega’s. De samenwerking verloopt heel gestroomlijnd.

Is het een 9 tot 5 kantoorbaan?

Channah: “Ik werk negen uur op een dag, vier dagen in de week. Hiervan werk ik één dag op kantoor en drie vanuit huis. Op den duur, als het allemaal weer kan, zou ik twee dagen in de week op kantoor willen werken. In deze tijd gebeurt bijna alles telefonisch of via de e-mail met de klant.

Widjay: “Ik heb een flexibele baan. In principe werk ik vier dagen per week vanuit kantoor, tenzij ik een college moet volgen voor mijn studie. In dat geval werk ik liever vanuit huis zodat ik mijn uren wat flexibeler kan indelen.”

In welke functie zie je jezelf over 10 jaar?

Widjay: “Op termijn wil ik weer aan de slag als Handhaver. Op de lange termijn zie ik een rol als Bezwaarmedewerker of Beleidsmedewerker weggelegd voor mezelf.

Channah: ”Als persoon ben ik niet iemand die 10 jaar vooruitkijkt. Wel weet ik dat ik zeker aankomende twee jaar nog heel veel kan leren en kan groeien in de functie als Inkomensconsulent. Dit is ook wat ik leuk vind. Voor daarna zou ik het verder echt nog niet weten. De gemeente is een fijne werkplek en genoeg functies die je zou kunnen uitoefenen. Dus of ik over vijf tot tien jaar nog de functie Inkomensconsulent uitoefen weet ik niet. Het heeft mij wel mijn start gegeven binnen mijn carrière, waar ik enorm blij mee ben.”

Ook Inkomensconsulent bij SV Land worden? Bekijk hier onze vacature!

Opleiding tot Inkomensconsulent

Meerdere keren per jaar wordt de opleiding tot Inkomensconsulent gegeven. Ben je geïnteresseerd geworden in deze opleiding door het lezen van deze interviews, bezoek dan eens onze webpagina voor deze opleiding. De webpagina van deze opleiding is hier te vinden.