111-160 punten

Het voorkomen van verzuim heeft in jouw organisatie de aandacht. Wellicht is er beleid voor ontwikkeld of zijn er enkele praktische maatregelen getroffen die uitval moeten terugdringen.

Het lijkt er echter op dat deze stappen nog niet het gewenste effect hebben. In de praktijk zien jullie vaak dat verzuim voorkomen toch weer ondersneeuwt door zaken die urgenter lijken. Het gevolg daarvan is echter dat jullie veel tijd moeten stoppen in het zoeken van nieuwe medewerkers, veel geld uitgeven aan loonsancties, re-integratie en de inzet van tijdelijk personeel.

Tijd om de negatieve spiraal te stoppen en te investeren in het datgene dat echt zoden aan de dijk zet: het welzijn en welbevinden van alle medewerkers in de organisatie, zowel op het werk als privé.

Hoe dat werkt? We helpen je graag op weg met een gratis en vrijblijvend adviesgesprek van een uur. Daarin krijg je praktische tips die van toepassing zijn op jouw bedrijf en jouw situatie. Het gaat om tips waarmee je direct enkele veranderingen kan doorvoeren in jouw organisatie en enkele tips waarmee je op de langetermijn winst boekt.

Vrijblijvend adviesgesprek

Wanneer je gebruik wilt maken van deze mogelijkheid, vul dan het onderstaande formulier in: